Proiectul  P-RO-MOTION

Proiectul cu elevii polonezi “Romanian-Polish Dictionary” a avut ca scop schimbul de experienta dintre elevii romani din liceul “Dante Alighieri” , Bucuresti si “Publiczne Gimnajum nr. 1” din Polonia .Scopul a fost creearea unui dictionar Roman-Polonez si Polonez-Roman , proiect sustinut de eTwinning si European popular culture for the future.Proiectul s-a desfasurat in 2 etape:
Intr-o prima etapa , 10 copii de la scoala poloneza au sosit la Bucuresti pentru vedea orasul , si pentru a invata mai multe despre cultura romaneasca. Le-am aratat muzeele nationale , parcurile , dar cel mai fascinant pentru ei a fost Centrul vechi.

In cea de-a doua etapa , 10 copii din liceul nostru , participanti la proiect au plecat in vizita in Polonia ,unde au fost incantati sa ia parte la viata cotidiana poloneza ,si au avut ocazia sa vada cum arata o tara europeana la cele mai inalte standardele.
Cele doua echipe , romana si poloneza , au pastrat permanent legatura prin intermediul videochat-urilor in toata perioada premergatoare expeditiilor propriu-zise.
Proiectul «Dicţionar Român-Englez-Polonez» este un proiect Etwinning bilateral.
Obiectivul de bază al acestui proiect este realizarea unui dicţionar român – polonez.

Cuvintele culese ating diverse arii :

  • rădăcini istorice
  • povestiri tradiţionale
  • sport şi muzică
  • o zi din viaţa de elev
  • obiectul favorit

Download (PDF, 185KB)

Download (PDF, 5.93MB)

Download (PDF, 233KB)

Scopul final al acestui proiect este ca elevii şi profesorii celor două şcoli implicate în derularea acestui proiect să cunoască cele două sisteme de învăţământ, să cunoască noi aspecte geografi ce, rădăcini istorice precum şi realităţile concrete din cele două ţări din diverse perspective. Proiectul are o perioadă de derulare de doi ani. Pagina ofi cială a acestui proiect este: http://www.etwinning.net

Activitatea desfăşurată de elevii şi profesorii celor două şcoli se poate vizualiza în spatiul Etwinning rezervat proiectului nostru. Elevii şi profesorii celor două şcoli realizeză videoconferinţe aproape săptămânal pentru realizarea diverselor teme din proiect.

În perioada 30 aprilie 5 mai 2008 a avut loc prima întâlnire de proiect în şcoala noastră. Elevii şi profesorii din cele două şcoli au avut ocazia să lucreze împreună la temele stabilite prin proiect, să cunoască realităţi din cele două şcoli, să schimbe opinii privind modul de predare a limbii engleze în cele două şcoli. Activitatea şcolii noastre în cadrul acestui proiect a fost remarcată de Agenţia noastră Naţională E-Twinning şi a fost apreciată cu premiul Quality Label. De aceeaşi apreciere s-a bucurat şi şcoala parteneră din Polonia din partea Agentiei Naţionale a Poloniei.