EVENIMENT WOMEN IN ASTRONOMY 2022 –

INTERNATIONAL DAY OF WOMEN IN ASTRONOMY 2022 (titlul proiectului international)

Universul oglindit în ochii femeilor/ The universe mirrored in the eyes of women (Titlul evenimentului organizat de noi)

Perioada : 11 februarie-08 martie 2022

Activitățile proiectului :

  1. VIDEO DE PREZENTARE  fete/femei cu rezultate deosebite în astronomie

Durata este de maxim 2 minute; persoanele din video pot vorbi despre  următoarele aspecte: nume, profesie/funcție, locul unde lucrează, domenii de interes, rezultate profesionale deosebite, cu impact în provocările societății de azi, provocările zilnice din meseria lor, modelul pe care l-au avut atunci când și-au ales această meserie, dacă au fost discriminate din cauza faptului că sunt femei (pozitiv sau negativ), ce le-ar spune adolescenților pentru a-i încuraja să aleagă o carieră în astronomie, cum se poate promova astronomia mai bine în lume, dacă lucrează la diverse proiecte care au legătură cu astronomia. Eliminarea stereotipurilor în alegerea unei cariere în astronomie este un aspect important al prezentării. Este important să fie reliefate atât neajunsurile, dar, mai ales, oportunitățile oferite de o carieră în astronomie pentru femei. Filmulețul poate fi realizat și în lb. engleză.

  1. PREZENTAREA ÎN ȘCOLI A FEMEILOR ASTRONOM DE-A LUNGUL ISTORIEI

În fiecare zi, în școală va fi prezentat unul din cele 26 de materiale, ce vor fi transmise de către IAU (International Astronomical Union). În urma prezentării, vor fi organizate discuții libere cu elevii pentru a obține un feedback relevant. Se pot organiza și alte activități în urma prezentării, în funcție de nivelul de interes, vârsta și abilitățile elevilor dvs.

  1. CONCURS – IMAGINEAZĂ-ȚI UN ASTRONOM!

Materialul poate fi un desen, un colaj, un video, 1 slide PPT sau orice altă formă de artă ce poate fi transmisă prin email. Poate fi însoțit de un text explicativ.

Grup țintă : 35 clase / 1050 elevi  din învățământul  primar (1clasa/30elevi), gimnazial (12 clase/360 elevi), liceal ( 20 clase/600 elevi) , coordonați de cca  31 cadre didactice .