Shakespeare-School-Essay- Competition

   S-a lansat cea de-a 6-a ediție a concursului național de creație în limba engleză Shakespeare School Essay Competition, organizat de Asociația Shakespeare School pentru Educație.

  Tinerii între 11 și 20 de ani sunt provocați să scrie un text creativ și original pe care să îl înscrie gratuit în concurs. Ei pot câștiga astfel tabere de două săptămâni în Marea Britanie, în campusurile unor universități sau colegii de top.

   Shakespeare School Essay Competition își propune să îi motiveze pe elevi și studenți să fie cât mai creativi și să obțină performanță la limba engleză.

   Competiția este organizată pe două categorii de vârstă, 11-14 ani și 15-20 de ani. Participanții pot înscrie gratuit eseurile online pe site-ul www.shakespeare-school.ro până pe 31 martie. După selecția celor mai bune 30 de eseuri, profesorii Shakespeare School stabilesc ierarhia finală în urma unor scurte interviuri cu finaliștii.

   Concursul este inclus în Calendarul Activităților Educative al Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Ambasadorul competiției este Lorand Soares Szasz, business coach, trainer, speaker și antreprenor, un exemplu remarcabil de succes în carieră, a cărui perseverenta va fi o inspirație pentru tineri.

   Anul acesta participanții sunt invitați să redacteze un eseu despre un sistem educațional ideal, pornind de la discursul TED al unui adolescent despre cum scoala ar trebui să ne învețe să fim fericiți și să avem succes.

   Mai multe detalii despre temă și regulament se găsesc pe pagina competiției, aici.

Articolul 200 de cuvinte pentru două saptămâni în Marea Britanie: A început Shakespeare School Essay Competition! a aparut pe liceuldantealighieri.ro.