alexandru-ioan-cuza

Ministerul Educației pregătește noile programe de istorie pentru învățământul preuniversitar.

E vorba de clasa a IV-a, până la clasa a XII-a.

Noile programe școlare de istorie le vor permite elevilor să înțeleagă mai bine conceptul european de “unitate în diversitate”.

Mai exact, prin analizarea ideilor și momentelor care au stat la baza formării identității naționale românești, dar și prin înțelegerea rolului nostru în Europa și în lume.

Anunțul a fost făcut chiar de Ministrul Educației, Remus Pricopie cu ocazia zilei de 24 ianuarie.

Ziua de 24 IANUARIE este supranumită ”Mica Unire” și rămâne în istorie ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, la 1859.

“”Mica Unire” este un act istoric pe care școala românească are datoria să-l cultive, să-l evoce și să-l transmită generație după generație. Astăzi, 24 ianuarie 2014, celebrăm 155 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române din 1859, un act istoric care a marcat trecerea la o etapă importantă a procesului de formare a statului român modern. Este o zi cu semnificații majore pentru istoria și identitatea noastră națională, o zi care ne amintește că forța unui popor stă în solidaritatea și în determinarea sa, dar și in liderii politici pe care îi are și în capacitatea lor de a coopera, dincolo de conflictele și interesele mărunte”, se arată în mesajul Ministrului Educației, Remus Pricopie.

Articolul Ministerul Educației pregătește noile programe de istorie pentru învățământul preuniversitar a aparut pe liceuldantealighieri.ro.