admitere-universitatea-alexandru-ioan-cuza

    Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” a anunțat criteriile de admitere pentru 2014.

     Absolvenții de liceu vor avea de ales  între 72 de specializări diferite.

    Universitatea pune la bătaie 3600 de locuri de la buget. Numărul final de locuri va fi anunțat după ce Ministerul Educației va aproba numărul de locuri înaintat de instuția de învățământ superior.

   Toate cele 15 facultăți vor lua în considerare notele obținute la examenul de BAC. E vorba de medie sau anumite probe. O parte dintre acestea au și probe suplimentare.

  •  la Facultatea de Educație Fizică și Sport, candidații vor susține probe sportive, respecitv un test la Biologia de clasa a 11-a pentru specializarea de Kinetoterapie.
  •  La Facultatea de Informatică, candidații vor trebui să treacă peste o probă de matematică sau informatică (la alegere).
  •  Pe de altă parte, la Facultatea de Drept candidații vor susține un test de limba română, ce va conta în proporție de 50%.
  •  Pentru specializările de Pedagogie în învățământul primar și universitar și pentru Teologie ortodxă pastorală, candidații vor susține probe de specialitate.

   Perioada de înscriere la admitere va fi anunțată în curând, pe site-ul www.admitere.uaic.ro.

   Tot aici poți găsi informații complete despre specializările ce pot fi urmate la UAIC, taxele de înscriere și studiu, precum și modul în care se calculează media la fiecare facultate.

Articolul Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” a anunțat criteriile de admitere pentru 2014 a aparut pe liceuldantealighieri.ro.