cangurul

    Începe o nouă ediție a Concursului Internațional de Matematică Aplicată Cangurul.

   Evenimentul este organizat de Ministerul Educației, Fundația pentru Integrare Europeană Sigma și Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație cu sprijinul Ambasadei Franței.

  Concursul Internațional de Matematică Aplicată Cangurul se adresează elevilor din clasele IV-XII care doresc să-și verifice și să-și dezvolte cunoștințele, intuiția, creativitatea, gândirea aplicativă, capacitatea de a selecta și de a lua decizii.

    Elevii din clasa a IV-a vor avea de rezolvat un test grilă de 20 de probleme, iar cei din clasele V-XII vor primi un test grilă cu 30 de probleme, dintre care pot alege cel mult 20, dar nu mai mult de 5 probleme de 5 puncte.

    La clasele V-VIII, 5 dintre probleme sunt aplicații ale matematicii în fizică, chimie, biologie și tehnologie. La clasele IX-XII, 5 dintre probleme sunt de informatică.

   Premiile oferite câștigătorilor concursului constau în excursii și tabere în țară și străinătate.

   Concursul va avea loc pe 21 martie 2014. Școlile care nu pot organiza concursul la această dată îl vor putea desfășura la data de 9 aprilie 2014, ora 9.00, în săptămâna ˶Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

    Înscrierile se fac în perioadele: 20.01-28.02.2014 sau 20.01-26.03.2014.

   Pentru informații suplimentare, vă invităm să accesați site-ul www.cangurul.ro sau să trimiteți un e-mail la adresa diana.nadejde@cangurul.ro.

Articolul Începe o nouă ediție a Concursului Internațional de Matematică Aplicată Cangurul a aparut pe liceuldantealighieri.ro.