admitere-facultatea-de-medicina

Pentru anul universitar 2014-2015 Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București pune la bătaie 930 de locuri finanțate de la buget și 520 la taxă.

    Înscrierile se vor face în perioada 14 – 18.07.2014 între orele 9.00- 15.00, la secretariatele facultăților.

  • pentru Facultatea de Medicină – Bdul Eroilor Sanitari, nr. 8, sector 5,
  • pentru Facultatea de Medicină Dentară – Calea Plevnei, nr. 19, sector 5,
  • pentru Facultatea de Farmacie – str. Traian Vuia, nr. 6, sector 1 și
  • pentru FMAM – Bdul Eroilor Sanitari, nr. 8, sector 5.

Taxa de înscriere este de 200 lei pentru toate facultățile și specializările.

     Candidații vor specifica obligatoriu pe fișa de înscriere disciplina la alegere la care vor susține examenul de admitere.

   Durata probei scrise este de 2 ore și jumătate în cazul specializărilor Medicină, Medicină Dentară si Farmacie, 2 ore pentru admiterea la specializările Asistență Medicală generală și Moașe și, respectiv, 1 oră și jumătate pentru celelalte specializări ale F.M.A.M.

   Concursul de admitere pentru anul universitar 2014–2015 va avea loc pe 23.07.2014 pentru toate facultățile Universității de Medicină și Farmacie.

Numărul de locuri la buget și la taxă repartizat pe facultăți:

  • Facultatea de Medicină (durata de studiu 6 ani): 510 de locuri la buget / 250 la taxă.
  • Facultatea de Medicină dentară (durata de studiu 6 ani): 131 de locuri la buget / 125 la taxa.

La Facultățile de Medicină și Medicină Dentară, examenul include două discipline: Biologie obligatoriu și, la alegere, Chimie organică sau Fizică, totalizand un număr de 100 întrebări, din care 60 pentru proba obligatorie și 40 pentru cea la alegere.

  • Facultatea de Farmacie (durata de studiu 5 ani): 141 de locuri la buget / 100 la taxă.

La Facultatea de Farmacie, examenul include două discipline: Chimia organică obligatoriu și, la alegere, Biologie vegetală sau Biologie umană, totalizand un număr de 100 întrebări, din care 60 pentru proba obligatorie și 40 pentru cea la alegere.

  • Facultatea de Moașe si Asistență Medicală: 95 de locuri la buget (durata de studiu 4 ani), 53 de locuri la buget (durata de studiu 3 ani), 45 de locuri la taxă.

La Facultatea de Moașe și Asistență medicală generală, examenul include două discipline: Biologie obligatoriu și, respectiv, Fizică sau Chimie la alegere, cu un numar total de 80 de întrebări (60 pentru proba obligatorie și 20 pentru cea la alegere).

Restul specializărilor de la F.M.A.M. (Asistență dentară, Tehnică dentară, Asistență de farmacie, Radiologie și imagistică, Laborator clinic, Balneofiziokinetoterapie și recuperare, Audiologie și protezare auditivă) vor avea la examen Biologia ca disciplină obligatorie, respectiv Fizică sau Chimia la alegere, totalizand un număr de 60 de întrebări, dintre care 40 pentru proba obligatorie și 20 pentru cea la alegere.

 Aici găsești actele necesare la înscriere la Universitatea de Medicină din București.

 

Articolul Vrei sa devii medic? Iată ce probe te așteaptă la Universitatea “Carol Davila” din București a aparut pe liceuldantealighieri.ro.