ANOSR BM ESU Zagreb Vote for education

Studenții le cer candidaților la europarlamentare să susțină educația în Parlamentul European.

Astfel, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și Organizația Europeană a Studenților (ESU) lansează azi campania „Vote for Education”.

Aceasta își propune să le ceară tuturor candidaților la europarlamentare din statele UE să își exprime susținerea față de un set de 10 priorități legate de educație. Printre acestea se numără finanțarea educației din fonduri publice și cu bugete suficiente, abordarea problemei angajabilității absolvenților, susținerea programelor educaționale de la nivel european, mobilitățile studențești, transparența decizională și implicarea studenților în luarea deciziilor sau aspecte legate de discriminare, rasism sau tendința transformării studentului în simplu „client” și a educației în „marfă”.

ANOSR le va cere candidaților români de la europarlamentare să semneze manifestul adoptat de liderii europeni ai studenților și să își asume public că vor milita pentru prioritățile acestora în Parlamentul European. Lista care va cuprinde toți candidații semnatari ai manifestului din întreaga Europă – și care vor fi numiți „susținători ai învățământului superior”, va fi publicată pe site-ul oficial al campaniei, dorind să arate tuturor studenților din Europa care sunt acei candidați care își asumă că vor milita pentru prioritățile și nevoile lor.

Mai multe detalii despre campanie puteți afla de pe site-ul oficial : www.voteforeducation.eu !

Articolul Studenții le cer candidaților la europarlamentare să susțină educația în Parlamentul European a aparut pe liceuldantealighieri.ro.